24/6 Lugn söndagsmorgon med fyndgenomgång och lokaltv

Lugn morgon med lite genomgång av gårdagens inköp. Vi har gjort några riktigt trevliga fynd - vad sägs  till exempel om Levisjeans till R för 19 dollar styck (140 svenska kronor) och märkesglasögon för mellan 70 och 140 kronor paret? Nedan ser ni några exempel:

Adidas t-shirt $9 (63 kronor), Levisjeans $19 (140 kronor) och Puma-shorts $10 (70 kronor) (Inköpta på Century 21)
Converse t-shirt och läderväska, inköpta på Converse Store. Tröjorna kostade 140 kronor styck, väskan 350 kronor. Conversedojjorna dock billigare på Zackys - mellan 150-350 beroende på modell.
Old Navy förnekar sig inte. Stoooooooor påse med därifrån. Ribbade linnen, $5 dollar styck (35 kronor styck)

På tv:n rullar den lokala morgonshowen med reklam för "soppåsen som håller tvättbjörnen borta och gör din sophämtning bekymmersfri", weekendresor till Seaworld, Orlanda och andra exotiska varianter. I skrivande stund intervjuas en "Pet travel expert" som har semestrat över hela världen med sin lilla Toy Pudel! Jag fick många värdefulla tips att tänka på när jag ska ta med hundarna på nästa jorden-runt-resa... Upp till 250 dollar natten per fyrfoting kan det kosta att ha med dig den lurvige när du bor på hotell, fick vi veta. Jisses! Dyrare än att ta med dig maken! ;)
N Y känns extremt säkert med alla dessa poliser överallt. I gatkorsningar, där de dirigerar eller står i klungor och skvallrar medan folk obekymrat rusar över gatan trots att det är rött, på trottoaren, på fiken, i dessa mobila stationer som är upprättade överallt...  Dessutom slås vi av hur många anställda som affärer och restauranger osv har. Helt annat tänk än de slimmade arbetsplatser vi är vana vid hemifrån.
Igår glömde en anonym medlem i familjen (hint:den äldste, samma medlem som brukar ha mycket roligt åt min hm...charmiga virrighet) en påse med diverse fynd från loppisen i Hells Kitchen i hysterin på Old Navy. Medan han hysteriskt sprang omkring och letade efter påsen (som vi var övertygade om var borta för all framtid) fick jag ett infall och frågade en i personalen om någon hade sett en påse. Alla som besökt N Y efter de hemska händelserna i september 2001 vet hur hårt man tog attacken, och vilken paranoia man har inför "avvikande beteende" och kvarglömda väskor.
Skyltar som den till vänster hittar man överallt i N Y.
Det sitter skyltar överallt där man ber allmänheten att vara observanta och rapportera allt som kan uppfattas som misstänkt, och att inga påsar/väskor får lämnas någonstans. Det kan ha varit vår räddning, för vår påse var upphittad i samma ögonblick som J (Oops, här försade jag mig visst) hade ställt ifrån sig den i samband med upptäckten av ännu ett fantastiskt fynd. Inte en pinal saknades i den, och kvinnan jag i min desperation hade frågat kommunicerade blixtsnabbt med komradion med alla anställda i affären (som har fyra plan). Bara några minuter senare hade hon återlämnat påsen, och inte en enda pinal saknades!
Ärliga och engagerade - amerikanarna är väldigt måna om att hjälpa andra och de är väldigt artiga. Detta gäller naturligtvis även om de inte själva vinner något på det. Plockar man fram kameran kommer genast någon fotgängare fram och frågar om de ska fotografera så att hela familjen får vara med på kortet. De är öppna och nyfikna, och konverserar gärna med främlingar. Samtidigt är man väldigt noga med den personliga integriteten, och den personliga sfären. På Manhattan bor 1,6 miljoner, och i staden N Y nästan 9 miljoner människor. Det är trångt om plats, med andra ord, och det kan vara en anledning till att man är livrädda för att gå för nära varandra. Råkar du gå för nära någon annan, t ex att man råkar skära av någons väg så att de tvingas ta ett steg åt sidan säger DE artigt "sorry". Efter några dagar i den ständiga strömmen människor har vi lantisar börjat anpassa oss, och håller till och med till höger i rulltrapporna... ;)
Och under all vänlighet och artighet är N Y en storstad med allt vad det innebär: efter bara några minuter med lokaltv i bakgrunden blir man väl medveten om att N Y inte är någon idyll: under natten och förmiddagen har flera skottlossningar och rån rapporterats från inom några kvarter från där vi befinner oss (och då bor vi knappast i något ghetto!). En smash-and-grab-kupp på 5th aveny sticker ut i skörden av våldsbrott.
Och så får vi höra en story som bara kan hända i USA:
11-åriga Matt spelade en match i Little League i sin hemkommun, New Jersey. Ett av hans slag gick över staketet och träffade en kvinna som satt på en picknickfilt och fikade intill planen. Som den väluppfostrade kille Matt nu är gick han och kollade med kvinnan så att allt var okej (vilket det var) och när han bad om ursäkt viftade kvinnan bort det och sade att det inte var något att be om ursäkt för. 2 år senare stäms han på 500 000 dollar för sveda och värk. Only in America, folk...
Idag blir det Pridefestival och en tur till Coney Island med bad i Atlanten. Temperaturen i N Y är den högsta sedan 1880-talet, men det ska bli lite sämre under början av veckan. Någon kylande åskskur senare i natt, och sedan fint väder men (tack och lov) lite svalare.

Kommentarer
Postat av: Marcus Lundberg

Satan i gatan vad billigt! Äkta Lewisjeans för 140 kr! Tror jag köpte mina för 700 här i Sverige. ;)

2012-06-24 @ 16:21:54
Postat av: Diana

Bra shoppat!

Hoppas tempen går ner lite iaf så ni inte smälter bort!

2012-06-24 @ 18:33:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0