Unhappy feet - eller "a walk in the park"...

21/6 2012
8.00 var vi uppe och redo att utforska vårt favoritäpple. Eftersom har med oss två av barnen, E och R, den här gången blir det en del aktiviteter som är anpassade efter dem. Några av dem stod på dagens agenda.
Varmt och skönt är det här - 33 grader och strålande sol redan tidigt på förmiddagen.
R och E på uteplatsen som tillhör vår lägenhet på Upper East Side
Vi satte kurs Down Town, och inledde dagen med en promenad i Central Parks nedre regioner. Så här tidigt på morgonen omgavs vi av områdets alla hundägare och motionärer, och vi vandrade förbi Central Parks eget zoo (som också är förebilden till filmen Madagaskar med diverse uppföljare). R kände igen omgivningarna från filmerna direkt. Tyvärr såg vi inga lömska pingvinagenter smyga i buskarna den här gången. Vi får återkomma någon annan dag och ge dem en ny chans...
Efter Central Park vandrade vi 5th avenue nedåt, och betraktade förundrat "det fina folket" på väg dit det fina folket nu går. Kostymklädda män med portföljer, vackra damer vars hundar bar dyrare kläder än vår familj tillsammans och en och annan mystisk främling bakom gigantiska solglasögon. En lång blond kvinna, i sällskap med en äldre man, gled snabbt in bakom en diskret dörr som visade sig tillhöra en exklusiv plastikkirurgiklinik.
Eftersom vi inte blygs för att visa att vi är fattiga, högst tillfälliga inneboende på en av världens mest eftertraktade och exklusiva postnummer (10021)  passade vi på att smita in på Trump Tower. 8-10.00 har de öppet för "vanliga dösliga" och vi tog en runda i den påkostade entrén.
Vi fortsatte längs 5th avenue och passerade i rask takt flaggskeppen på en av världens mest kända shoppinggator.
Skyltningen är en konstart här, och dagens mest kreativa var tveklöst Louis Vuitton. Det syns lite dåligt på bilden, men skylfönstret innehåller en enda väska och så en massa pilar. Riktigt snyggt och stilrent!
Men Prada, Tommy Hilfiger och alla andra märkesbutiker i all ära - dagens första stopp var inget annat än Nintendo World!
Barnen har väntat på detta, och blev inte besvikna... Det lär bli några fler besök under vistelsen, både E och R ska handla mer har de bestämt.
Nintendo World är ett mellanting mellan affär och "utställning" för alla tv-spelsälskare, och priserna är väl inte jättelåga. Å andra sidan finns det mesta som rör Nintendos älskade figurer att köpa/beskåda här! Vad sägs om Super Mario-monopol, den ultimata guiden till alla 646 Pokemonfigurerna eller Bowser i stor plyschupplaga?
Ett tips dock: gosedjuren finns att köpa betydligt billigare nere i China town, så kika gärna där innan ni går loss på utbudet hos Nintendo World.
Nintendo World ligger i en av Rockefeller Plaza-byggnaderna, och på vägen hamnade vi rakt i en tv-inspelning där NBC filmade sitt morgonprogram framför live-publik på gatan nedanför där E står på bilden ovan.Lite häftigt var det.
Vi fortsatte vår vandring nedåt och hamnade så småningom på Broadway. Svetten lackade, och vi fick fylla på med en hel del vatten och dricka längs vägen.
Vi höll på att hungra ihjäl eftersom vi fortfarande var inställda på Svensk tid (6 timmar före) - trots att klockan var tio på förmiddagen lokal tid var vår mat- och sovklocka inställd på att det var långt efter lunchtid!
Efter en rejäl måltid på McDonalds vände vi  och vandrade vi uppåt mot Times Square. Besök på gigantiska Toys r´us, Disney Store och galna M & M-store gjorde stort intryck. Mer om dem kommer senare...
Efter lite shopping införskaffade vi fyra stycken biljetter till Yankees-Cleveland Indians på måndag. Det ska bli spännande att få stifta bekantskap med USA:s nationalsport - självklart ska vi sitta bland hemmafansen!
Strax efer 16.00, efter nästan 8 timmar ute på stan i den intensiva hettan, var vi åter hemma i lägenheten. Fötterna var som klubbor och vi dröp av svett, så det fick bli lite vila och förfriskningar innan vi nu håller på att göra oss iordning för en ny repa på stan. Nu har vi dock utrustat oss med varsitt unlimited Week-pass på tunnelbanan ($29 per person), vilket lär bespara våra fötter visst lidande.
Den här semestern är knappast något för den som vill softa vid poolen....

Kommentarer
Postat av: Marcus Lundberg

Kul att du kommer blogga under hela resan. Bloggar om NY får man aldrig nog av!

Vädret ser ju ut att vara helt underbart. (Nästan lite för varmt kanske?)

Känns verkligen att uttrycket "Ohly in America" kan appliceras väl på M&M-rören... Haha!

2012-06-22 @ 00:52:16
Postat av: Marie

Kul att du läser Marcus! Ja, vädret är i varmaste laget när man rör sig som vi gör - och överallt på gatorna står försäljare med isbaljor där färskpressade juicer, smoothies och underbara "brain-freezare" i kreativa smaker trängs. Smaskens! Men så här svettdrypande blir jag inte ens på gymmet!

Jag kommer att lägga ut ett inlägg om M&M senare,med lite fler bilder av det digra utbudet...

2012-06-22 @ 12:26:02
Postat av: Diana

Det är så kul att läsa om vad ni hittar på!! Saknar bilder på herr och fru dock hittills :)

Kul med baseboll! Det skulle jag också vilja gå på nångång!

MEN, jag är ju hemma i det verkliga livet och ska väl åka till jobbet nu då :)

Kram på er alla

2012-06-22 @ 12:45:36
URL: http://sayurii.blogg.se/
Postat av: Diana

Eh! Det var ju bilder på herr och fru! Tar tillbaka den kommentaren :)

2012-06-22 @ 12:46:12
URL: http://sayurii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0